tisdag 17 juni 2014
Fyra tydliga löften från (s)
I en artikel som publicerades på DN-debatt idag har vi Socialdemokrater presenterat tydliga löften inom hälso- och sjukvården. Det som är unikt med artikeln är att innehållet är förankrat hos (s) representanter i samtliga 21 landsting och regioner. En stor styrka naturligtvis. Jag har undertecknat artikeln för Östergötlands räkning.
Får vi en socialdemokratisk regering kommer resurserna till sjukvården att öka, till en början med två miljarder kronor extra för att höja kvaliteten och öka personalstyrkan. Vi lovar följande:
1) Jämlik vård efter behov - slut på privatiseringslinjen. Vi vill sätta stopp för den privatiseringslinje som moderaterna driver. Privatiseringslinjen har handlat om hur privata försäkringspatienter ska kunna betala för att få gräddfiler in i sjukvården, om utförsäkring av sjukhus och ersättningsmodeller som inte tar hänsyn till patienternas vårdbehov. Vi socialdemokrater har en grundläggande princip som vi kallar för sjukvårdens solidaritetslinje. Vården ska alltid fördelas efter den enskildes behov, aldrig styras av plånbokens storlek.
2) Löfte till alla cancerpatienter - behandling inom fyra veckor. Svensk cancersjukvård är världsledande, men inom flera cancerformer är väntetiderna oacceptabelt långa. Vi socialdemokrater i alla landsting och regioner går till val på att garantera alla patienter behandling inom fyra veckor efter remiss.
3)Vårdkontrakt- ökat inflytande för patienterna. Dagens vårdgaranti är otillräcklig. Vi går därför till val på att sjukvården ska införa vårdkontrakt som omfattar alla delar i hälso- och sjukvården: besök, undersökningar, röntgen, remisser. Sjukvårdens tillgänglighet behöver öka för att utvecklas till helt köfri.
4)Fler specialistutbildade- modell för studielön. Personalens kompetens avgör vårdens kvalitet och det krävs allt fler specialistutbildade inom sjukvården. Vårt vallöfte är att skapa en modell för alla landsting med studielön inom de områden där behoven är som störst.
Vi Socialdemokrater kommer att ta ansvar för att säkerställa ett fortsatt högt förtroende för hälso- och sjukvården bland allmänheten. Det kräver att mer resurser till sjukvården får gå före fler stora ofinansierade skattesänkningar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar