måndag 22 februari 2010

Vi vill utveckla länets sjukvård

Så lyder NT:s rubrik på den gemensamma artikel som Christoffer Bernsköld och jag skrivit. Vi har fått förtroendet att toppa den socialdemokratiska landstingslistan i Norrköping respektive Linköping. I artikeln pekar vi ut några viktiga punkter i en kommande socialdemokratisk landstingspolitik. Vi socialdemokrater ser områden där vården inte fungerar tillräckligt bra utan ambitionerna behöver höjas. Det handlar om vården för de äldre, det hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande arbetet, missbruksvården och arbetet med att möta psykisk ohälsa hos barn och ungdomar. Genom att satsa på dessa områden kommer det även att frigöras tid för andra patienter.

För att klara av detta är en stabil och god ekonomi grunden. Det går inte att möta framtiden som den borgerliga majoriteten i landstinget gör genom att ha mångmiljonunderskott i sjukvårdsverksamheten.

Stora generella besparingar utan politiskt ansvarstagande är inte aktuella om vi får förtroendet att leda landstinget nästa mandatperiod. Vi socialdemokrater vill också utveckla landstingets medarbetarpolitik. Medarbetarna är den viktigaste resursen i att skapa en god hälso-och sjukvård. alla arbetsplatser i landstinget ska vara mönsterarbetsplatser, med en bra arbetsmiljö och en hög grad av delaktighet från alla medarbetare.

Vi söker ett mandat för att starta ett arbete för att utveckla hälso- och sjukvården och höja ambitionerna. Vi vill starta ett arbete för att göra landstinget till en bättre arbetsgivare. Vi socialdemokrater har ett program för framtiden!

Inga kommentarer: