söndag 26 februari 2012

Arbetslösheten biter sig fast

De borgerliga partierna har ingen politik och inga ideér hur arbetslösheten i Sverige ska minska. Konsekvenserna av den borgerliga politiken har blivit att två av tre arbetslösa står utan arbetslöshetsersättning. I Reinfeldt Sverige tvingas kommunernas socialtjänst ta ett allt större ansvar för arbetslöshetens konsekvenser. Med den här politiken vältras kostnader medvetet över på kommunerna. De borgerliga partierna kan sänka skatten på nationell nivå och sedan föra en politik som för kostnaderna till andra nivåer! Det är en politik som ökar klyftorna och utanförskapet i landet. Vi är många som kommer ihåg Reinfeldt kritik av den socialdemokratiska regeringen i valrörelsen 2006. Nu är situationen värre! Men nu försvarar Reinfeldt utvecklingen. Sverige förtjänar en ny regering!

1 kommentar:

bizzyblogger sa...

Snart 30.000 i fas 3. Ungdomar under 25 år ökar kraftigt till denna fasansfulla åtgärd.

Nu behöver man skrota Fas 3, stifta lagar om hur det får eller inte får gå till inom praktikträsket. Företag sätter i system att använda praktikanter, arbetstränande och fas 3:or som gratis eller betald arbetskraft.

Jag föreslår att man inför till exempel: lärlingsanställningar, "beredskaps-jobb", kunskapslyft och mer riktade utbildningsinsatser...

Om arbetsgivare matas med kommunala eller statliga bidrag för att INTE anställa så är det klart att de inte anställer personal. Om gratisarbetare eller FAS 3:or gör jobbet så finns inte behov av lönearbetare.

Tack för ordet.