onsdag 15 oktober 2008

(s) och jobbpolitiken

Arbetet med att förändra och då också förbättra vår syselsättningspolitik fortsätter. Vi socialdemokrater presenterade flera viktiga förslag igår. Vi tappade jobbfrågan i valet 2006 och det får inte hända igen. I åtgärderna finns förslaget om en kompetensförsäkring som ska gälla alla. Här ska det finnas pengar för att både vidareutbilda sig i det yrke man har eller skaffa sig ny kompetens för ett nytt arbete. Tanken är att försäkringen ska finansieras genom staten och att man avsätter en del av löneutrymmet till kompetensutvecklingen.
Vi socialdemokrater presenterade också tanken på en omställningsförsäkring och en satsning på 29 000 fler platser på yrkesinriktad arbetsmarknadsutbildning. Taket på A-kassan ska höjas till 80% och avgiften till kassan ska sänkas genom en skattereduktion så att snittavgiften blir cirka 100 kr i månaden.
Det finns också en satsning på arbetsmiljö i vår motion. Särskilt fokus ska läggas på kvinnodominerande arbetsplatser och småföretag, vilket jag tycker är utmärkt!

Inga kommentarer: