måndag 31 januari 2011

Sammanhållen politik för US

Idag har vi socialdemokrater i landstinget formulerat följande pressmeddelande till massmedia:
Liknöjdhet räcker inte!

I fredags framkom att krurgutbildningen på Universitetsjukhuset fått underkänt som specialistutbildning. Samtidigt avfärdar den borgerliga landstingsledningen (s)-krav på en sammanhållen politik för US med att det redan görs tillräckligt. Socialdemokraterna Mats Johansson, oppositionsråd och Anna larsson, ledamot i landstingsstyrelsen och i beredningen för strategiska ägarfrågor, reagerar starkt.

-Det är en allvarlig signal för ett Universitetssjukhus att någon del av läkarutbilningen inte fungerar som den ska menar Anna.
-Det är oacceptabelt att kirurgutbildningen som specialistutbildning drabbas av de avtal som landstinget har med privata vårdgivare. Vi måste ha avtal som säkrar den nödvändiga kvaliteten på ST-läkarnas praktik säger Mats.

Socialdemokraternalämnade redan 2009 in en motion med krav och idéer för en sammanhållen politik för att utveckla Universitetssjukhuset. Den kommer att behandlas först nu, på landstingsstyrelsen den 1 februari och på landstingsfullmäktige den 15 februari. Förslaget som skickats ut är att den ska anses besvarad , med innebörden att förslagen är tillgodosedda med vad som görs i landstinget.
- Vi fick en signal om bristen på, och behovet av, en ordentlig politik för US i fredags, fortsätter Anna. Faktum är ju att det är precis den snuttifiering och uppslittring som vi pekar på i motionen som ett hot - som har inträffat nu. Jag hoppas att vrinnevilistan och de borgerliga partierna ändrar sig och bifaller vår motion och tar US framtid på allvar avslutar Anna Larsson.

Inga kommentarer: