tisdag 18 november 2008

(s) i Linköping presenterar sitt budgetförslag

Vi har precis avslutat en pressinformation, där socialdemokraterna i Linköping har lagt fram den alternativa kommunala budgeten för åren 2009 och 2010.
En röd tråd i vårt budgetarbete är att vi presenterar en sammanhållen lokal politik i fem teman, som inte är beroende av den kommunala organisationen. Det är områdena; investera i näringsliv och sysselsättning, investera i barn, ungdomars och unga vuxnas uppväxtvillkor, investera i de äldre, investera i livskvalité och i ett ekologiskt hållbart Linköping samty investera i ett mer jämlikt Linköping- en politik för stadsdelsutveckling.

Det socialdemokratiska budgetförslaget innebär en skarpare tillväxtpolitik och en tydligare fördelning än den borgerliga budgeten. Vi värnar kärnverksamheterna i kommunen och undantar barn-och ungdomsnämnden, äldrenämnden och kollektivtrafiknämnden från generella besparingar.
Några av våra förslag är: inrättandet av jobbcentra, kraftfull satsning på vuxenutbildning, strategiska markinköp i kommunen, utveckla spårbunden kollektivtrafik, ökat stöd för miljö- och naturvård, satsa på personalens kompetensutveckling, storsatsning på elevhälsan.

"I en tid av ekonomisk oro behöver kommunen än mer stimulera framväxten av nya entreprenörer och företag. Det behövs också kraftfulla åtgärder för att bryta segregationen i vår kommun. Därför vill vi se särskilda jobbcentra växa fram i stadsdelarna Skäggetorp, Ryd och Berga enligt en modell från Malmö, säger Lena Micko i en kommentar till den socialdemokratiska budgeten."

Inga kommentarer: