onsdag 28 januari 2009

Teknik och samhällsbyggnadsnämnden

Om en stund startar årets första sammanträde med Teknik och samhällsbyggnadsnämnden. Från den socialdemokratiska gruppen tänker vi yrka bifall till vår egen motion om framtidens kollektivtrafik. Det är synd att den borgerliga majoriteten inte vill prioritera en snabb utredning kring spårbunden kollektivtrafik i Linköping, utan avvakta ett nyttresecentrum. Vi menar att det finns många viktiga frågor som vi kan besvara och analysera nu.

Arbetet med detaljplanen kring nuvarande brandstationen går vidare. Det har kommit ett intressant förslag om ytterligare en bro i Nygatans förlängning. Vi påpekar att brolösningarna över Kinda kanal måste ses i ett sammanhang och får inte försvåra tillgängligheten till kanalen.

Sedan är det inte bra att vi ännu inte har någon internbudget på plats för nämndens arbete 2009. Jag vet faktiskt inte orsaken varför den inte kommer upp på dagens sammanträde.
Nu ska besparingen i det antagna budgetförslaget verkställas. Vi är många som väntar på besked om hur majoriteten i nämnden tänker prioritera.

Inga kommentarer: