söndag 1 februari 2009

Framtidsdagar och EU upptakt

Helgen har tillbringats i Västerås. Inte ensam utan tillsammans med cirka 1000 partivänner! En gång per år träffas socialdemokratiska förtroendevalda på regional och lokal nivå. I år kombinerades den träffen med socialdemokraternas upptakt inför EU-valet den 7 juni.
En Mona i högform angav tonen i flera viktiga tal. Det är en bra valplattform som förtroenderådet antagit. Full sysselsättning är alltid socialdemokratins mål. Därför menar vi också att Sveriges och Europas viktigaste utmaning är att uppmuntra utveckling och skapa nya jobb. Ett annat skäl att rösta på socialdemokraterna är att vi vill se en bättre balans mellan EU:s ekonomiska och sociala dimension. Den fria förhandlingsrätten, konflikträtten och vår rätt att bibehålla den svenska modellen måste överordnas den fria rörligheten på den inre marknaden.
Ett annat viktigt område som vi socialdemokrater lyfter fram är klimat- och miljöarbetet. Ska vi lyckas möta klimatförändringarna måste länder samarbeta med varandra. Vi är övertygade om att en vänstermajoritet i EU parlamentet är förutsättningen för en radikal miljöpolitik i EU.
Kryssa Färm när du röstar den 7 juni!

Inga kommentarer: