måndag 10 augusti 2009

Utveckla nyårsfirandet till en familjefest

Så lyder rubriken på motionen som jag, Roger Berzell och Kristina Edlund skrev i juni 2008.
Efter en del turer i kultur- och fritidsnämnden, som vi kan lämna därhän ska nu motionen behandlas av kommunstyrelsen imorgon. Det är positivt att den borgerliga majoriteten instämmer i vår motion och allt pekar därför på att den kommer att bifallas av kommunfullmäktige om någon månad.

Så här lyder vår motion
"Under den senaste tiden har nyårsfirandets varande eller icke varande debatterats av olika anledningar i kommuner. En anledning har varit ur ett miljöperspektiv (nyårsfyrverkerier) och en annan på grund av oroligheter och skadegörelser i samband med tolvslaget. Det har bidragit till att fler och fler kommuner de senaste åren har valt att titta över nyårsfirandet. men det finns kommuner som redan har spännande nyårsaktiviteter, som vi kan lära oss av.

Vi socialdemokrater i Linköping vill utveckla nyårsfirandet till en familjefest där unga som gamla gemensamt får en stund tillsammans. Vi vill att nyårsfirandet ska bli en spännande stund med nya erfarenheter och upplevelser.

Linköpings kommun har många vackra byggnader, olika kulturplatser, amatörer och professionella aktörer i innerstaden som skulle kunna bidra till att göra nyårsfirandet till en riktig familjefest.

Vi har novemberljus som redan på några år blivit en efterlängtad tradition. Novemberljus kan vara en del i nyårsfirandet.

Låt oss därför starta ett samarbete mellan olika nämnder och titta över vad vi med gemensamma krafter kan göra för att just göra nyårsfirandet till en ny spännande upplevelse.

Vi föreslår därför:
Att Liköpings kommun utvecklar nyårsfirandet till en familjefest, som är inkluderande för alla. Ett nyårsfirande som inte är negativt för klimatet och miljön.

Att Kommunledningskontoret får i uppdrag att presentera ett förslag till nyårsfirande enligt ovan

Inga kommentarer: