måndag 30 maj 2011

Borgerlig landstingsbudget

Idag har de borgerliga partierna tillsammans med Vrinnevilistan presenterat sitt förslag till budget för landstinget 2012-2014. Det är alldeles uppenbart att den borgerliga landstingsledningen inte anser att vården i Östergötland är underfinansierad. De fortsätter med en politik som inte kommer att lösa vårdens tillgänglighet och patientsäkerhet. Den borgerliga budgeten saknar en framåtsyftande medarbetarpolitik. Vården i östergötland rustas dåligt för framtidens utmaningar.
Landstingsstyrelsens moderata ordförande Marie Morell konstaterar i en presskommentar att " Budgeten bygger också på att de åtgärdsplaner och verksamhetsbudgetar som redan är beslutade verkligen hålls, annars finns det inga extra pengar att fördela."
Det är naturligtvis ett stort misslyckande att vårdverksamheten går med kraftiga underskott och har gjort så under hela det borgerliga styret. I år beräknas vårdverksamheten gå med 135 miljoner i underskott. Enligt budgetförutsättningarna ska verksamheten vara i ekonomisk balans 2012. Det är ingen som tror att det är möjligt. Hela tiden skjuter den politiska ledningen problemen framför sig!

Inga kommentarer: