onsdag 11 maj 2011

Hjälpmedelscentrum

I dag på landstingsstyrelsen beslutade den borgerliga landstingsledningen tillsammans med Vrinnevilistan att göra en utförsäljning av Hjälpmedelscentrum AB. Det är ett landstingsägt bolag som har till uppgift att arbeta med olika hjälpmedel, som underlättar vardagen för många människor.
Vi socialdemokrater har försökt medverka till en blocköverskridande överenskommelse kring hjälpmedelscentrums framtid. Vi tvingas dock konstatera att vi inte fått gehör för våra synpunkter.
Tillsammans med Vänsterpartiet och Miljöpartiet de gröna säger vi nej till försäljning av bolaget.
I vår gemensamma reservation skriver vi bland annat:
"Vi anser att en försäljning av hjälpmedelscentrum just riskerar att skapa ett privat monopol som inte gagnar de östgötska brukarna. Landstinget måste kunna erbjuda de mest effektiva och bäst fungerande hjälpmedlen för de som har de största behoven och samtidigt klara av att erbjuda enklare hjälpmedel till breda grupper. Vi är inte beredda att gå med på lösningar som äventyrar tillgången på hjälpmedel för de östgötar som behöver dem.
Vi vill se en ambitionsökning inom området. Vi vill inte medverka till en utveckling där östgötarna riskerar att stå utan de bästa och mest avancerade hjälpmedlen. Vi vill tillskjuta ytterligare ekonomiska resurser."

Inga kommentarer: