torsdag 18 augusti 2011

Försäljningen av Hjälpmedelscentrum skjuts upp!

Före sommaren ( i maj) hade vi frågan om försäljning av Hjälpmedelscentrum uppe för avgörande i Landstingsstyrelsen. De borgerliga partierna och Vrinnevilistan beslöt då att starta arbetet med en försäljning. Beslutet togs i oenighet, då en samlad politisk opposition (s, mp, och v) vill avslå förslaget. Vi pekade på riskerna att skapa ett privat monopol som inte skulle gagna de östgötska brukarna. Vi vill också se en ambitionsökning inom området. landstinget måste kunna erbjuda de mest effektiva och bäst fungerande hjälpmedlen för dem som har de största behoven, och samtidigt klara av att erbjuda enklare hjälpmedel till bredare grupper.
Nu inför landstingsstyrelsens sammanträde den 30 augusti nås vi av beskedet att den politiska ledningen vill avvakta med försäljningen av Hjälpmedelscentrum! Se där, vi kommer att stödja förslaget! Även om motivbilden är en annan. Den borgerliga ledningen av landstinget vill avvakta med försäljning till dess att ansvaret för hjälpmedelsförsörjningen vid ett förändrat huvudmannaskap för hemsjukvården är klarlagd. Just nu finns det ingen möjlighet att genomföra en rättvisande ekonomisk värdering av bolaget. Vi socialdemokrater delar den uppfattningen.
Även om motiven är lite olika så är det utmärkt att det finns politisk enighet att just nu behålla Hjälpmedelscentrum i landstingets ägo!

Inga kommentarer: