söndag 21 augusti 2011

Stora skillnader i svensk politik

I helgen har (m) och (s) genom det traditionella sommartalet av respektive partis partiordförande tydliggjort politikens innehåll. Det är stora skillnader i den politiska inriktningen som tydliggörs. Reinfeldt uppehåller sig kring ansvar och sänkt restaurangmoms. Moderaterna säjer nej till planerade skattesänkningar för pensionärer på 2,5 miljard kronor. DN kommenterar det moderata talet på sin ledarsida idag och är väl måttligt imponerad. Så här avslutas ledaren: Reinfeldt är övertygande i rollen som ansvarsbärande men tar sin tillflykt till den lite väl lättvindigt. Nu befinner han sig i ett läge som kräver ett ledarskap med större bredd, en tidigare inte visad flexibilitet och uppfinningsrikedom." Ord som väl beskriver det moderata ledarskapet.
Håkan Juholt pratade samhällsutveckling och ideologi. Satsning på infrastruktur och studentbostäder var två viktiga inslag i talet. Jag tycker det är utmärkt att han vågar prata Stockholmspolitik. Vi socialdemokrater behöver utveckla vår storstadspolitik. Kommunikationsfrågorna i Stockholm måste lösas på ett mycket bättre sätt än dagens situation.
frågan som måste ställas är hur det moderata framtidssamhället ser ut? Vilka tankar om framtiden har den nuvarande partiledningen. jag tycker det är förvånansvärt tunnt från det regeringsbärande partiet.

Inga kommentarer: