onsdag 25 februari 2009

(s) satsar på natur och miljö!

Vid dagens sammanträde med teknik- och samhällsbyggnadsnämnden yrkade vi socialdemokrater på förändringar i nämndens internbudget för 2009. Vi ville öka anslaget till natur och miljöåtgärder med 0,5 miljoner kronor. Vi vet att den tätortsnära naturen ökar i värde för människorna. Samtidigt är ansvaret för den biologiska mångfalden av stor betydelse. bevarande av arter och viktiga miljöer som är unika för vårt landskap är en central uppgift. Vi är övertygade om att en ökad vistelse i naturen bidrar till en förbättrad folkhälsa.
Vi finansierar satsningen med minskade anslag till stadsmiljöåtgärder.

I övrigt hänvisar vi i en protokollsanteckning till vårt budgetförslag för åren 2009 0ch 2010. Hade en majoritet i kommunfullmäktige ställt sig bakom vårt budgetförslag hade det inneburit ökade resurser till natur- och miljövården med 750 tkr samt en kraftfull förstärkning av trygghets- och tillgänglighetsarbetet i Linköping med 4,7 miljoner kronor.

Både idag och tidigare i kommunfullmäktige röstar de borgerliga partierna ner våra förslag. Det krävs en förändrad majoritet i Linköping för att vår satsning på natur och miljö ska bli verklighet!

Inga kommentarer: