tisdag 7 juni 2011

Gemensam (s),(mp) och (v) budget i landstinget

Så har vi socialdemokrater tillsammans med Miljöpartiet och Vänsterpartiet presenterat vårt gemensamma budgetförslag för landstinget 2012-2014. Det är en budget som rustar hälso- och sjukvården för framtiden. Med vår budget tillför vi sjukvården en halv miljard mer 2012. Vi gör tre stora satsningar.
Hälso- och sjukvårdsnämnden tillförs 330 miljoner kronor årligen för att förstärka hälso- och sjukvården för prioriterade grupper samt, efter noggrann analys och prövning, kompensera för strukturell underfinansiering inom vissa delar av vården.
De prioriterade grupperna är främst; en bra hälso- och sjukvård för de äldre, första linjens barn och ungdomspsykiatri och missbruksvården.
Den andra stora satsningen gör vi genom att satsa 100 miljoner kronor årligen på ett arbete med att skapa en köfri vård samt öka patientsäkerheten. medlen ska i huvudsak användas för långsiktiga satsningar som ökar tillgängligheten och patientsäkerheten genom att effektivisera processer och förändra organisation och arbetssätt inom hälso- och sjukvården. Medlen ska även användas för att finansiera nya vårdplatser när patientsäkerheten så kräver.
Den tredje satsningen gäller landstingets medarbetare: Vi tillför 60 miljoner 2012 och 50 miljoner 2013 och 2014 för satsningar på medarbetarepolitiken.
Detta ska finansiera ökade ambitionsnivåer vad gäller kompetensutveckling, arbetsmiljö och att göra strategiska åtgärder som underlättar rekryteringen av medarbetare till landstinget i Östergötland.
Vi finansierar våra förslag med en skattehöjning på 50 öre.

Inga kommentarer: