måndag 22 september 2008

Två år har gått - bara två år kvar!

Vi har tagit fram en sammanställning över de två år som gått med borgerlig majoritet i Linköping. Vi redovisar åtgärder som ökar orättvisorna i Linköping och försämrar förutsättningarna för tillväxt. Det finns också ett otillräckligt ledarskap från de borgerliga partierna.
Linköping är en rik men också en kluven stad. De senaste två åren har inneburit att orättvisorna och klyftorna mellan människor och stadsdelar har ökat - inte minskat. Detta trots en period med mycket god kommunal ekonomi.
- I Linköping har den borgerliga majoriteten röstat ner socialdemokratiska förslag om fler hyresrätter i Sturefors och tallboda.
- Ett vårdnadsbidrag som kostar 7-9 miljoner kronor är infört. Vårdnadsbidraget leder till ökad segregation och bidragsberoende.
- Trots högkonjunktur kommer inte utsatta grupper in på arbetsmarknaden. Det ekonomiska biståndet ökar i Linköping.
- Ett hastverk som den så kallade utmanarrätten har införts, där vem som helst skall kunna ta över kommunal verksamhet.
- Ostlänken dröjer. Den tidigare socialdemokratiska regeringen markerade Ostlänken i sin regeringsförklaring och har finansierat den i alternativ budget.
- Områdesarbetet i Berga har helt uteblivit. Det enda man lyckats åstadkomma är att sälja berga centrum.
- den regionala kulturen, med östgötateatern i spetsen drabbas av nedskärninmgar på grund av den borgerliga kulturpolitiken och oförmågan att samarbeta över kommungränserna.

Detta är några punkter som vi tar upp i vår sammanställning

Inga kommentarer: