torsdag 17 juli 2008

Göteborg som förebild

Så var Gothia Cup äventyret för Kentys pojkar födda 1992 slut för den här gången. Efter att ha vunnit sin grupp med tre vinster av tre möjliga bjöd fredagen på dramatik på högsta nivå. I den första slutspelsmatchen besegrade Kenty det tyska laget KFV Segeberg efter 2-2 vid full tid och efter en makalös straffdramatik. Det krävdes fem extra straffar för att få fram en vinnare.
I 16/1 finalen blev ett annat pojkallsvenskt lag för svårt. Karlslunds IF vann rättvist med 2-0. Men ett stort grattis till grabbarna i laget för en väl genomförd turnering!!
Göteborg med föreningen BK Häcken som ägare av Gothia Cup arrangerar turneringen på ett föredömligt sätt. Jag har skrivit det förr, men upprepar det gärna. Jag hoppas att vi kan skapa en liknande stark event- och arrangörsorganisation i Linköping. Vi måste våga satsa kommunala resurser på evenemang som kommer Linköpings kommun och våra medborgare till del. Att rusta vårt framgångsrika Arenabolag för en sådan uppgift kan vara en idé.
Granskar man siffrorna för Gothia Cup blir man imponerad!
Enligt Turismens utredningsinstitut genererar hela evenemanget 320 miljoner kronor i turistinflöde och statens skatteintäkter uppgår till 138 miljoner kronor.
118 ackrediterade journalister som representerar 36 länder kan turneringen också räkna in.

Inga kommentarer: