onsdag 23 juli 2008

Leader Folkungaland ger resultat

Arbetet med att stärka och ta tillvara den östgötska landsbygdens kraft är i full gång. EU och svenska staten har inbjudit hela Sveriges Landsbygd att bilda så kallade Leaderområden (från franskan med betydelsen "utveckling genom samverkan") som syftar till att stödja lokala initiativ som på olika sätt gynnar näringslivssatsningar, ekonomi och socialt liv på landsbygden.

Linköping ingår tillsammans med västra delen av Norrköping, Mjölby samt södra delen av Motala i Leader Folkungaland.
Jag och min partikamrat Mariann Löfgren deltar i arbetet i Folkungaland. Jag är ersättare i styrelsen och representerar Linköpings kommun och Mariann är ordinarie ledamot och representerar de ideella föreningarna.

Glädjande nog börjar flera olika projekt ta form. För Linköpings del kan vi redovisa tre projekt som får stöd. Stjärnorps SK får stöd för projektet Samlingsplats Stjärnorp som handlar om att rusta upp föreningens fina anläggning.
Slaka hembygdsförening har fått stöd till Kulturkraft Slaka. Föreningen skall genomföra en förstudie som skall kartlägga de idéer och uppslag som finns i bygden för utvecklingen av det geografiska området runt Slaka. Och för det tredje har hushållningssällskapet i Östergötland fått stöd för projektet Entreprenörskap och upplevelser längst Göta kanal.
Det är min och Marianns förhoppning att Leader Folkungaland på ett kraftfullt sätt kan bidra till en positiv utveckling av vår landsbygd.

Inga kommentarer: