tisdag 15 juli 2008

Utmanarrätten i Linköping

Så har den första utmaningen kommit i Linköping, efter att den borgerliga majoriteten beslutat införa rätten att utmana välfungerad kommunal verksamhet i vår kommun!
Ett företag som heter "Svenska Boklån AB" vill driva hela eller delar av kommunens biblioteksverksamhet. Jag utgår ifrån att den borgerliga majoriteten med ansvarigt kommunalråd Bengt Olsson(Fp) nu snabbt konstaterar att någon konkurrensupphandling av biblioteken i Linköping inte är aktuellt.
Allt annat skulle vara mycket märkligt!
Varför ska ett privat företag styra vilken verksamhet som skall konkurrensupphandlas i kommunen och vad är kommunens biblioteksplan värt i den här situationen?
Med tanke på Paul Lindvalls kommentar så måste jag fråga mig om han är beredd att splittra en effektiv biblioteksorganisation där det bedrivs viktig verksamhet inom filialerna som kommer våra medborgare till del. Och vilket budskap tror den borgerliga majoriteten att man skickar till våra medarbetare inom biblioteksverksamheten. Är budskapet att "Svenska Boklån AB" kan göra jobbet bättre!
Nej! vår socialdemokratiska kritik av utmanarrätten kvarstår. Det är tråkigt att nyliberala idéer riskerar att slå sönder en väl fungerande kommunal verksamhet och dessutom riskerar vi ett oeffektivt nyttjande av medborgarnas skattepengar.
Vinner vi valet 2010 river vi socialdemokrater upp beslutet kring utmanarrätten!

Inga kommentarer: