torsdag 22 april 2010

Vägen till möjligheternas land -jobben först!

Fler jobb är nyckeln till människors egen frihet och till en stark ekonomi och tillväxt. Därför är fler jobb den viktigaste frågan för mig som socialdemokrat. Valdagen den 19 september blir ett vägval. Vi socialdemokrater vill vinna väljarnas förtroende för att investera i nya jobb och stärka tillväxten. Alternativet är fyra år till med ökande klyftor och underskott när skatten sänks med lånade pengar. Resultatet blir fler stängda dörrar, istället för ett möjligheternas land för alla.

Sverige är på många sätt ett fantastiskt land. Men det finns problem. Konkurrenskraften minskar i takt med att klyftorna ökar och arbetslösheten biter sig fast. Borgerliga löften om fler jobb och minskat utanförskap blev precis tvärtom. Det ser vi nu. Ungdomsarbetslösheten är en av Europas högsta och allt fler lämnas utanför.
Vi socialdemokrater vill vända utvecklingen. Ett litet land som Sverige behöver ett konkurrenskraftigt näringsliv, fungerande infrastruktur och valfrihet på bostadsmarknaden. Vi vill uppmuntra entreprenörer genom att erbjuda större trygghet och ökad tillgång på riskkapital. Vi vill göra klimatomställningen till en konkurrensfördel för Östergötland och Sverige. Vi vill också investera i teknikutveckling, forskning och utbildning som ger jobb. Och reparera trygghetsförsäkringarna så att du snabbt kan ta dig vidare om du blir sjuk eller behöver ett nytt jobb. Det vinnar alla på.

Inga kommentarer: