måndag 24 maj 2010

Jämlik hälsa i en hållbar region

Idag har vi socialdemokrater tillsammans med vänsterpartiet och miljöpartiet presenterat vårt budgetförslag för landstinget åren 2011-2013. Vårt förslag innebär kraftfulla satsningar på hälso- och sjukvården. Vi utökar de ekonomiska resurserna till hälso- och sjukvården med 300 miljoner kronor per år för att utveckla vården inom fyra områden.
-Hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande arbete.
-Satsningar mot psykisk ohälsa med fokus på barn och unga.
-Missbruksvården.
-Vården för äldre.

Under treårsperioden som budgeten omfattar gör vi även en extra satsning på kollektivtrafiken med 145 miljoner kronor.

Vi tillför landstinget extra ekonomiska resurser genom att föreslå en skattehöjning med 50 öre.
Vårt budgetförslag har ett positivt resultat varje år under perioden. Det kommer att bli en tuff match att gå för att skapa ordning och reda i landstingets ekonomi. Det är naturligtvis fullständigt ohållbart som den nuvarande borgerliga landstingsledningen agerat. Att lägga ut generella besparingsbeting på verksamheten, men sedan ha så dålig kraft i ledningen att effekterna av besparingarna uteblir. Den borgerliga budgeten bygger på förutsättningarna att besparingarna verkställs. Om inte så kommer landstingets verksamhet att fortsätta gå med kraftiga underskott.

Det rödgröna laget har presenterat en politik för framtiden. Våra förslag rustar landstinget för framtidens utmaningar. Vi vill ha väljarnas mandat för en satsning på hälso- och sjukvården. För en politik som leder till ordning och reda i ekonomi och för en politik som lägger grunden för en arbetsgivarepolitik som ska göra landstinget till ett föredöme som arbetsgivare. Våra medarbetare kan faktiskt inte springa fortare.

Inga kommentarer: