söndag 2 maj 2010

Tydliga besked från oss Rödgröna

I en artikel i Svenska Dagbladet presenterar partiledarna för oppositionen flera viktiga punkter i en politik för fler jobb och ökad tilväxt i Sverige. Arbetsgivareavgiften kommer att sänkas för småföretag. Fullt genomfört så minskar kostnaden för ett företag med 2-3 anställda med cirka 40 000 kr per år. De företag som anställer en arbetslös ungdom i åldern 20-25 år får en skattereduktion som motsvarar hela arbetsgivareavgiften. Jag är mycket tilltalad av förslaget att genomföra en extra utdelning från Vattenfall på cirka 5 miljarder kronor och på så sätt skapa en ny riskkapitalfond. Fonden ska ha ett särskilt fokus på kapitalbildningen i innovativa små och medelstora företaginom miljöteknik, kunskapsintensiv tjänstesektor och högteknologisk industri.
Med vår politik stärks även besöksnäringen. Ytterligare resurser tillförs marknadsföring och arbetet med att få internationella evenemang till Sverige.
I artikeln presenteras också en offensiv bostadspolitik. Det byggs för få bostäder i Sverige och i Linköping. Bland annat föreslås ett statligt stöd för stimulans för nyproduktion. Rot avdraget utvidgas till att även omfatta hyreshus som genomför renoveringar för minskad energianvändning.
Den borgerliga regeringen har misslyckats med jobben. Vi har en massarbetslöshet i landet på över 9%. Ungdomsarbetsösheten är bland de högsta i Europa.
Regeringens vårproposition var tom på insatser för att bekämpa arbetslösheten.
Den 19 september avgör du vilken politik vi ska ha.

Inga kommentarer: