tisdag 23 november 2010

Landstingsfullmäktige

Två tydliga politiska alternativ fanns i landstingsfullmäktiges debatt om finansplanen. Vi socialdemokrater hade tillsammans med miljöpartiet och vänsterpartiet arbetat fram ett alternativ som gör det möjligt att driva en politik som utvecklar, inte avvecklar vården. Vårt förslag tillskjuter 300 miljoner kronor till hälso- och sjukvården. Den borgerliga alliansen tillsammans med Vrinnevilistan presenterar har sin finansplan som är en fortsättning på den politik man förde förra mandatperioden. Landstingets revisorer riktade kritik över bristfällig ekonomisk styrning.
De borgerliga partierna ger inga besked om vilka åtgärder man är beredda att genomföra för att skapa balans i hälso- och sjukvården. Sjukvården har 2007-2010 gått med ett totalt underskott på mer än 700 miljoner kronor. Det är en fullständig ohållbar situation för vårt landsting. Det är också förklaringen till att vi föreslår en skattehöjning på 50 öre.
Det var många socialdemokratiska ledamöter som deltog i debatten och som tydliggjorde vår politik på ett mycket bra sätt. Inte så oväntat ställde sig en majoritet bakom det borgerliga förslaget till finansplan. De fyra Sverigedemokraterna och något mer oväntat även en miljöpartist.

Inga kommentarer: