tisdag 9 december 2008

Politisk tydlighet önskas kring Folkungavallen

I november 2005 fattade kommunfullmäktige i Linköping principbeslutet att flytta idrotten (fotboll och friidrott) från Folkungavallen för att möjliggöra bostadsbebyggelse på området. Sedan dess har planeringsarbete pågått för att bland annat bestämma plats för de nya idrottsarenorna som måste till. I ett läge där kommunen kommit långt i planeringsarbetet med en ny huvudarena för fotbollen, placerad på Kallerstad området, då ifrågasätta hela projektet är att skapa politisk förvirring.
Vad gäller hos den centerpartistiska fullmäktigegruppen? Är det Roland Larssons uppfattning att detta är ett orealistiskt projekt som kostar för mycket eller Muharrem Demiroks linje att snabba på tidsplanen för bostäder på Folkungavallen som vi ska förhålla oss till.
Med tanke på att Folkpartiet var emot projektet redan 2005 så ökar naturligtvis osäkerheten om och kring den borgerliga kraften i förändringsarbetet på Folkungavallen.

1 kommentar:

Roland Larsson (c) sa...

Jag har aldrig sagt att Folkungavallsprojektet inte skall genomföras eller att fotbollsarénan inte skall byggas.

Vad jag har sagt är att när kostnaden för flyttningen av arénorna börjar närma sig 200 milj kr är det orealistiskt att tro att det kan betalas helt med explateringsmedel.

Har du och ( s ) någon annan uppfattning vore det naturligtvis intressant att veta vilka ni i så fall räknar med skall bo i området.

Min förhoppning har varit att få igång en seriös diskussion om finansieringen av projektet.

Jag är ledesn att behöva konstatera att i vart fall inte du är beredd att bidra till detta.

MVH
Roland Larsson