tisdag 9 december 2008

Politiskt vardagsarbete

Igår kväll besökte jag Sturefors/Vårdnäs socialdemokratiska förening. Det var främst den fysiska planeringen i Linköping som vi diskuterade. Arbetet med översiktsplaneringen för staden och för Kallerstad är det många medlemmar i våra socialdemokratiska grundorganisationer som följer noga. Jag upplever att det finns en stor enighet kring satsningen på ett nytt resecentrum och Ostlänken. Vi kom också att diskutera flygfrågor. Jag tror vi har en möjlighet att bygga ett konkurrenskraftigt kommunikationscentrum med ett nytt resecentrum och sedan utnyttja den unika närheten till flygplatsen, med snabba transporter däremellan.
Naturligtvis fanns det ett stort intresse att ta del av detaljplanearbetet för Norrberga. Ett område norr om nuvarande Sturefors, där vi planerar för cirka 250 lägenheter. Just nu är intresseanmälan för marktilldelning ute på marknaden. Vi socialdemokrater i teknik och samhällsbyggnadsnämnden har lagt förslag på att reservera en andel av nyproduktionen till hyresrätter, men blivit nedröstade i nämnden.

Den här typen av möten är på sätt och vis ryggraden i vårt demokratiska system. Flera av medlemmarna i föreningen har varit partiaktiva hela sitt långa liv. Man träffas en gång i månaden, dricker en kopp kaffe samtidigt som man diskuterar olika politiska frågor och kan utifrån sitt engagemang faktiskt påverka utvecklingen i vårt samhälle. Politiskt arbete när det är som bäst! Det finns så mycket livserfarenhet och klokskap samlade i våra socialdemokratiska föreningar som också kan möta dagens frågor och utveckling.

Inga kommentarer: