onsdag 17 december 2008

Teknik- och samhällsbyggnadsnämnden

Idag har vi haft årets sista sammanträde i Teknik- och samhällsbyggnadsnämnden.
Vi socialdemokrater är oeniga med den borgerliga majoriteten kring nämndens kommunikationsplan. Det är inte bra att vi nu har antagit en plan för kommunal kommunikation som bygger på fyra borgerliga partiers samverkansdokument. Jag har svårt att förstå den borgerliga argumentationen att man fått mandat att företräda alla Linköpingsbor. Med en politiserad kommunikationsplan är det nog så att många Linköpingbor (det är endast 1 mandats övervikt i kommunfullmäktige) inte kommer att känna sig bekväma med den kommunala informationen. Men det är tydligen igenting som bekymrar den politiska ledningen.

Från vår sida ville vi även återremittera en detaljplan gällande Rystadområdet. Det finns delade meningar om planen bland de boende i området. Vi ville lägga ner mer tid kring frågor rörande vattenkapacitet i området, men vi blev nedröstade.

Sedan konstaterade vi i en skrivelse till nämnden att synpunkter från oss måste in på ett helt annat sätt än nu i kommunens arbete med strategisk stadsdelsplan för Skäggetorp. Det är mycket märkligt att en utsedd politisk styrgrupp inte sammanträtt en enda gång!

Vi står bakom förslaget att skynda på bebyggelse på Folkungavallen. Ett detaljplanearbete startar som ska möjliggöra för Stångåstaden att bygga lägenheter på Tinnerbäckens parkering.
Ett bra förslag!

Inga kommentarer: