torsdag 22 oktober 2009

Åbylundsdialog

Valla Socialdemokratiska förening arrangerade ett intressant möte under onsdagens kväll. Föreningen kallade sitt möte "Åbylundsdialogen". Medlemmarna hade delat ut informationsmaterial i främst stadsdelen Åbylund i Linköping. Syftet med mötet var helt enkelt att skapa en arena för dialog mellan förtroendevalda och de boende i området. En möjlighet att göra sin röst hörd över hur stadsdelen ska utvecklas i framtiden. Det var riktigt intressant att vara med och träffa främst äldre Åbylundsbor som hade många kloka och intressanta synpunkter på sin stadsdel. Vi diskuterade trygghetsfrågor och hur Stångåstaden förvaltar sina fastigheter. Vi kom in på ungdomars fritidsaktiviteter och kollektivtrafikens områdesbussar.
Och naturligtvis kom plaskdammen i Åbylund upp. Ilskan över utebliven renovering finns inte bara hos barnfamiljer utan även bland de äldre invånarna.
Jag tror att den här typen av möten är mycket viktiga för ett politiskt parti. Att under några timmar få lyssna på synpunkter och inte hela tiden leverera färdiga svar.

Inga kommentarer: