tisdag 6 oktober 2009

Budget för fler jobb

Det är en stark socialdemokratisk budget som presenterades idag. Mona Sahlin kan som partiordförande presentera en politik som både tar ansvar för Sveriges ekonomi och som slår vakt om vår välfärd. Budgeten innehåller ett brett program för 100 000 fler jobb, praktik och utbildningsplatser. Med den borgerliga regeringens politik har Sverige halkat efter. Så har vi en arbetslöshet som är högre än många länder i Europa och en ungdomsarbetslöshet som tyvärr placerar oss bland de värst drabbade länderna i Europa. Vi är lång ifrån de löften som borgerliga politiker lovade i valet 2006.
En viktig åtgärd för att säkra välfärden och för att bekämpa den stigande arbetslösheten är de 18 miljarderna som vi socialdemokrater satsar på kommunerna och landsting under 2010-2012.
Ett par miljoner av dessa resurser öronmärks till ökad kvalité i sjukvården.
Vi satsar även på ett nytt kunskapslyft för kompetensutveckling med 50 000 platser. Byggsektorns viktiga roll för att ta Sverige ur sysselsättningskrisen markeras genom att Rot-avdraget föreslås även gälla hyresfastigheter och bostadsrättsföreningar.
Vår politik innebär även att pensionärerna får sänkta skatter.
Vi säger nej till att låna till skattesänkningar. Det är en budget för fler jobb som presenterats!

Inga kommentarer: