tisdag 20 oktober 2009

Kommunfullmäktige

Så är då detaljplanen som möjliggör byggandet av en ny huvudbrandstation i Linköping antagen av Kommunfullmäktige. Det känns bra att ha medverkat i ett beslut som kommer att påverka Linköpings fysiska planering i flera år. Den nuvarande tomten för brandstationen tillhör de mest attraktiva ytorna i Linköping, inte minst med tanke på närheten till ett nytt resecentrum.
Vi fick en viktig och intressant debatt kring miljöpartiets motion om nej till uranbrytning. Vi socialdemokrater tillsammans med vänsterpartiet stödde en av tre att-satser i motionen. Självklart slår vi vakt om kommunernas möjlighet att säga nej till uranbrytning. Det är uppenbart att de borgerliga företrädarna i Linköping underskattar den oreda som Reinfeldts otydlighet, i utfrågningen från Umeåstudenter och i ett svar i riksdagen, ställt till med.
Flera enskilda centerpartister har motionerat i riksdagen om förändringar av minirallagen, vilket jag tycker är mycket bra.
Som väntat bordlades ett ekonomiärende av fullmäktige. Det är viktigt att den borgerliga majoriteten tar till sig av vår kritik om bristande handläggning. Det är klart att vi får ett demokratiskt underskott om viktiga ärenden bereds enbart av de borgerliga partiernas företrädare.

Inga kommentarer: