onsdag 18 november 2009

Mer resurser till nämnderna

Vi socialdemokrater drev under gårdagens kommunstyrelse att Barn och ungdomsnämnden skulle tilldelas hela den summan som nämndens (s) grupp begärt för de föreslagna omställningsåtgärder som man har behov av att genomföra inom förskola/skolbarnsomsorg.
När nu kommunen har reservmedel att tillgå och nästa år en hel del engångsanslag så är det klokt att använda resurserna till detta. Det är svårt att förstå den borgerliga linjen som kommer att få konsekvenserna att väldigt lite kommer att ske. De fackliga organisationerna har varit tydliga i sin kritik att det är för dåliga villkor i de föreslagna åtgärderna. Vi har lyssnat på detta och det är förklaringen till att vi yrkar på att nämnden får 10 miljoner i extra anslag 2009 och drygt 19 miljoner 2010. Den borgerliga majoriteten är beredd att tillskjuta 2,8 miljoner 2009. Så blev det men den satsningen.

1 kommentar:

Unknown sa...

Hej det låter bra och vill bara säga att jag har precis börjat i BUN i boxholms kommun. Verkar intressant men kan inte så mycket men lär mig väl på vägen. Kanske leder detta till andra uppdrag framöver och det är ju alltid bra att engagera sig.
Ha en bra dag.

mvh
sandra sjöberg
kakfixaren@hotmail.com