onsdag 11 november 2009

10 löften och ett handslag!

Kommunal Östergötland arrangerar under torsdagen en heldagskonferens kring mönsterarbetsplatser. Att utveckla mönsterarbetsplatser är en fråga som Kommunal drivit under många år. Därför känns det mycket bra att vi nu har ett gemensamt program mellan oss socialdemokrater och Kommunal Östergötland för hur (s) styrda kommuner och landstinget ska utvecklas till tydliga och positiva förebilder som arbetsgivare.
Så här formulerade jag mig i ett pressmeddelande;
Det här är en viktig politisk framtidsfråga för oss socialdemokrater. Med tanke på de framtida rekryteringsbehov av nya medarbetare till kommuner och landsting som vi ser, är det av största vikt att det offentliga är en attraktiv arbetsgivare. Ungdomar måste känna att det är stimulerande och meningsfulla arbetsuppgifter som väntar i den offentliga miljön. Men det ska också finnas möjligheter till personlig utveckling och kompetensutveckling.
Alla socialdemokrater med fötroendeuppdrag inom kommunerna och landstinget i Östergötland har ett ansvar att förverkliga idén med mönsterarbetsplatser. "

Inga kommentarer: