tisdag 30 mars 2010

Årsmöte

Vi socialdemokrater i Linköping hade årsmöte igår. Det politiskt viktigaste var att vi antog vårt förslag till visionsprogram för Linköping. Programmet har rubriken "Mer rättvist-mycket roligare; leka, arbeta och älska i möjligheternas Linköping. Det är fyra huvudområden som vi bygger programmet på; jobben, barnen, de äldre ock klimatet. Vi menar att Linköping är en rik stad med stora möjligheter. Rik på kunskap, engagerade människor och entreprenörer. Här finns resurser och utgångsläget är gott. Trots det ökar klyftorna mellan människorna. De unga har svårt att få jobb, skillnaden mellan skolors reultat förskräcker, allt fler tvingas leva på socialbidrag, barn och ungdomar signalerar psykisk ohälsa och de äldre känner oro för sin omsorg.
Men det finns en annan väg att gå. Vi vill investera i människors kraft, inte slösa bort den. Vi är beredda att ta ekonomiskt ansvar.
Vi vill föra en politik för fler jobb, entreprenörer och företag. Linköping har goda möjligheter att utveckla brancher som kräver stort kunnande. Exempel på detta är miljöteknik, flyg,mat,logistik och hälsa. Linköping ska konkurrera med kompetens och inte med låga löner. Vi vill också bryta utanförskapet för dem som står allra längst från arbetsmarknaden. För oss är det bättre att ha ett jobb att gå till, än att tvingas leva på ekonomiskt bistånd.

Inga kommentarer: