fredag 26 mars 2010

Samtal pågår...

Så lyder titeln på en antologi som Tora Friberg och Sabrina Thelander sammanställt. Underrubriken lyder "från forskare till politiker och tjänstemän i kommuner."
Boken nådde CKS:s styrelse idag, då vi har haft sammanträde i Norrköping. Syftet med boken, som innehåller 14 artiklar som forskare författat för att förmedla sina resultat, är att stärka dialogen mellan Universitetet och politiker och tjänstemän i kommunerna.
I en kommun fattas en mängd olika politiska beslut kring de mest skiftande ämnen. Det kräver kunskap, reflektion och gedigna beslutsunderlag. Då kan forskarens analyser och kunskapsproduktion vara till nytta.
Jag är övertygad, efter 30 års kommunalpolitisk erfarenhet, att den framgångsrika kommunen förmår att ta till sig ny kunskap och göra praktisk verkstad av den! Allt färre medborgare nöjer sig med gårdagens svar på dagens problem. Istället är det så att den kommunen eller landsting som har förmågan att peka ut framtidens lösning har en fördel. Därför är Centrum för Kommunstrategiska Studier så viktig

Inga kommentarer: