torsdag 18 mars 2010

Kandidatutbildning

Större delen av dagen har vi som kandiderar till landstinget som ledande företrädare fått en bra genomgång inför valet. Vi har arbetat med målgrupper och vårt budskap. Vi har sett över vår användning av sociala media. Resultatet av den övningen är vissa förändringar på den här bloggen! Kvällen avslutades med att jag besökte Kommunals Socialdemokratiska förening inom landstinget och deras årsmöte.

Jag listar några av de frågor som jag ser som centrala för landstinget.

- Alla människor har rätt till en så bra hälsa som möjligt. Det ska inte spela någon roll vilken bakgrund eller hur mycket pengar man har. Den som behöver vård ska få vård, snabbt och säkert. Det gör Östergötlands starkt.
-För oss är det patienten som är viktigast i vården. Vi vill att alla ska ha både valfrihet och inflytande över den vård man får. Vården ska ges snabbt och nära patienten.
- God ordning på ekonomin. För oss socialdemokrater är det självklart att ta ansvar för landstingets ekonomi. Vi kommer inte att tillåta det fria fall i ekonomin som skett den här mandatperioden.
- Landstinget ska utvecklas till en mönsterarbetsplats. Efter flera års ständiga besparingar är sjukvården ansträngd och personalen pressad. Vi vill vända utvecklingen. Det går att välja en annan färdriktning.
-Vården behöver bli bättre för dem som behöver den mest. Vi vill investera i en bättre vård för både äldre och yngre.

Inga kommentarer: