tisdag 6 juli 2010

Konstigt (fp)

Avslutade arbetsdagen med att lyssna på Folkpartiets partiledare Jan Björklund som talade i Almedalen. Det var ett konstigt tal. För mig var det oppositionspolitikern Björklund som talade. På punkt efter punkt levererade han kritik över hur det svenska samhället fungerade. Inte minst gällde det skolan. Men nu gör vi bokslut över en fyraårig borgerlig mandatperiod. Vad har Björklund levererat under de här åren. Om nu elevernas resultat försämras i skolan går det faktiskt inte att skylla på oss socialdemokrater. Det är ju Björklund som är ansvarig minister och han kan naturligtvis inte skylla på någon annan. Det var väldigt mycket kommentarer på den rödgröna politiken och väldigt lite besked om Folkpartiets politiska agenda fyra år framåt. Ett svaghetstecken. Sedan får väl (fp) och (kd) reda ut hur de borgerliga partiernas äldrepolitik ser ut.

1 kommentar:

Linnéa Darell sa...

Hej!
Visst ska väljarna utvärdera fyra år av Alliansstyre. Men resultaten för elever i åk 9 har i hög grad sin grund i vilket stöd eleven fått under hela sin skoltid och inte minst under de första skolåren. Dessa år har dagens högstadieelever tillbringat i den socialdemokratiska skolan, som bekant. Flera av de förändringar som behövs kan av naturliga skäl inte få genomslag på de fyra år som gått sedan Alliansregeringen tillträdde hösten 2006. T ex ny lärarutbildning och ny skollag (som är några av de viktigaste reformerna)tar tid att införa och än längre tid att ge utslag på elevernas resultat. Så Mats, Du och socialdemokraterna får nog finna er i att er skolpolitik kommer att diskuteras och bedömas även i årets val. Men jag förstår att Du och Dina kamrater helst skulle vilja slippa.

Beträffande äldrepolitiken så består Alliansen av fyra partier, som vart och ett redovisar sin politik på alla områden i valrörelsen inkl i Almedalen. Så tycks det vara också i det röd-gröna samarbetet. Eller står socialdemokraterna helt och hållet bakom Lars Ohlys tal häromkvällen?