torsdag 10 september 2009

Linköpings-Posten

I veckans nummer av Linköpings-Posten publiceras dels en krönika av Lena Micko och dels en intervju med mig kring vårt socialdemokratiska miljöprogram. Då tidningen når alla hushåll i Linköping är det viktigt att våra åsikter speglas i tidningens innehåll.
Lena tar upp flera viktiga frågor som rör tillväxten och framtidsmöjligheterna för Linköping. Bland annat skriver hon: "Ett stort nationellt ansvar är goda kommunikationer. Besked om snabbtåg mellan Stockholm och Linköping, ostlänken, har dröjt allt för länge. den borgerliga regeringen pratar hela tiden om att kommunerna måste slå vakt om "Välfärdens kärna" samtidigt som skjuter över kostnaden för statliga infrastrukturinvesteringar som ostlänken på kommunerna! Retoriken håller inte. Vi behöver en regering som tar långsiktigt ansvar för tillväxt och utveckling!
Vi socialdemokrater har fått bra uppmärksamhet på vårt miljöprogram, som repskapet ska fatta beslut om på nästa sammanträde. Vårt program spänner över förebyggande folkhälsoinsatser till att värna den biologiska mångfalden. Vi vill kraftsamla kring Linköpings kollektivtrafik. Hög framkomlighet och tät trafik är avgörande faktorer för att öka andelen resande.

Inga kommentarer: