tisdag 22 september 2009

Viktigt samarbete med Norrköping

Jag kan inte låta bli att välja den rubriken på det här inlägget. Under onsdagen kommer massmedia att fokusera på helt andra saker. Under ett antal år har samarbetet mellan Linköping och Norrköping fördjupats och förbättrats. Jag är övertygad om att det är ett samarbete som är till gagn för hela vår region. När vi samarbetar kring en gemensam Översiktsplan och lyfter fram faktorer som gagnar tillväxten i både Norrköping och Linköping påverkar det hela regionen. Vi har effektiviserat upphandlingsarbetet och löneadministrationen i våra kommuner genom att samarbete kring en gemensam organisation. Vi är mitt uppe i ett arbete som syftar till att fördjupa samarbetet kring räddningstjänsten. Vi har hittat formerna kring att samarbete kring en gemensam förskola. Det betyder att man kan bo i Linköping, arbeta i Norrköping och få dagisplats för barnen i den ort man arbetar.
Det här är några punkter som inte minst vi socialdemokrater i Linköping och Norrköping arbetat med. Personliga utspel får inte skymma det som är centralt. Vi är många som i olika roller och på olika sätt tagit ett stort ansvar för att förbättra och utveckla ett framåtsyftande samarbete mellan två stora städer.
Som avslutning! Jag är övertygad om att Roger Berzell blir en utmärkt ersättare för "Laban" , som distriktsombudsman i Östergötland. "Laban" ska arbeta centralt åt (s) fram till valet 2010.

Inga kommentarer: