måndag 28 september 2009

Representantskapsmöte i kväll.

Vi socialdemokrater i Linköping har i kväll genomfört vårt representantskapsmöte. Att vi i full politisk enighet har antagit ett miljöpolitiskt program kommer att få stor politisk betydelse, tror jag. Det är ett program som spänner över de nationella miljömålen till lokala miljökrav då Linköpings kommun gör upphandlingar. Gå gärna in på vår hemsida och läs programmet.
Efter en vecka med turbulens i partiet på länsplanet så var det naturligtvis skönt att konstatera att demokratin internt i partiet fungerar. Kvällens stora segrare var väl vår valberedning med Jan Österlind i spetsen! Förslaget till Landstingslista beslutades helt enligt valberedningens förslag. Det betyder att jag och Anna Larsson står främst. Jag tackar för partiets förtroende och kommer att återkomma många gånger på bloggen kring landstingspolitiken. Mest uppmärksamhet innan mötet hade nomineringarna till riksdagslistan fått. Även här följde mötet valberedningens förslag. En votering mellan Anna-Lena Sörenson och Anne Ludvigsson visade på klara siffror till förmån för Anna-Lena. Det betyder att de tre första namnen från Linköping är Johan Löfstrand, Anna-Lena Sörensson och Aleksander Gabelic.
Vi kan lämna kommentarer, tidningsartiklar och spekulationer bakom oss. Nu har partiets medlemmar i Linköping avgjort frågan vilka de vill företrädas av i riksdagen och landstinget.

1 kommentar:

Johan Walan sa...

Jag delar din beskrivning av dels själva mötet, och dels känslan av lättnad över att vi nu förhoppningsvis kan gå vidare och ta oss an sakpolitiken. Jag vill passa på att gratulera till nomineringen, och samtidigt säga välkommen till landstingsvärlden. Det skall bli intressant att fram över höra dina synpunkter på likheter och skillnader mellan primärkommun och landsting.