onsdag 23 september 2009

Teknik- och samhällsbyggnadsnämnden

Nämnden sammanträde i dag. Flera viktiga frågor avgjordes. Detaljplanen för en ny räddningstjänststation antogs av nämnden. Den nya stationen ska byggas i Kallerstadområdet. Det är också tillfredställande att nämnden antog detaljplanen som möjliggör bostäder på Tinnerbäckens parkering. Stångåstaden bygger där cirka 250 lägenheter. Däremot blev vi politiskt oense kring Stångåstadens utbyggnad i Vikingstad. Vi socialdemokrater ville ge klartecken för Stångåstadens tankar på hyrköp, dvs köparen hyr en bostad på sedvanligt sätt, men har möjligheter att välja att köpa lägenheten om ett antal år. Av någon outgrundlig anledning sa den borgerliga majoriteten nej till detta.
Vår politiska oenighet kring plaskdammarna i Linköping markerades på nytt i samband med ett medborgarförslag. Vi har hela den här mandatperioden konsekvent finansierat upprustning och renovering av plaskdammen i Fridhemsområdet. Tyvärr har nämnden borgerliga majoritet avvisat våra förslag.
Kring ett annat medborgarförslag som gällde upprustning av en yta för basketspel hade vi mer framgång. Vårt förslag att ge uppdrag till våra tjänstemän att undersöka möjligheten att göra en upprustning eller alternativt rusta upp en lekpark i närheten med en yta för basketspel blev vi eniga kring.

Inga kommentarer: