måndag 16 juni 2008

Inget mentorsprogram inom äldreomsorgen

Allt pekar tyvärr på att den borgerliga majoriteten i kommunstyrelsen imorgon kommer att besluta att inte genomföra ett mentorsprogram inom ramen för det beslutade omställningsprogrammet för kommunens utförarorganisation. Vi socialdemokrater beklagar djupt ställningstagandet. Inte minst då majoriteten river upp det eniga beslutet i kommunstyrelsen från den 12 februari. De fackliga organisationerna protesterar också mot den borgerliga majoritetens agerande. Så här skriver SKTF och SACO-rådet: "Vi stödjer Kommunals protest mot att mentorsprogrammet inom äldreomsorgen inte genomförs inom ramen för omställningsprogrammet enligt tidigare KS-beslut.
Programmet behövs nu under 2008 för att fler relativt nyanställda inom omsorg ska kunna stanna kvar och fortsätta utveckla sina kunskaper inom omsorgsverksamheten. Både arbetsgivaren och de anställda tjänar på att kommunen tar tillvara på äldres erfarenhet och ger nyanställda möjlighet att utvecklas inom vårdområdet."
Så långt den fackliga kritiken.
Det trista är att många duktiga äldre medarbetare inom äldreomsorgen inte nyttjas som mentorer och får möjligheten att överföra erfarenhet och kompetens till yngre kollegor.

Inga kommentarer: