måndag 6 september 2010

Finspång

Vi socialdemokrater vill att patienten ska vara i centrum för vården. Man ska som patient inte märka om det är olika organisationer eller huvudmän som har hand om olika delar av den vård och omvårdnad man behöver. Tyvärr är det allt för ofta inte så idag. Traditionella och historiska organisationsgränser sätter gränser också för patienterna, och försvårar en smidig och gränslös vård. Vi föreslår stora investeringar i vården, i landstingsvalet såväl som i riksdagsvalet. För att satsningarna ska lyckas krävs en förbättrad och utökad samverkan mellan kommun och landsting, inte minst kring vården av äldre och folkhälsoarbetet. Arbetet måste pågå i hela länet och hela sjukvården, men samtidigt måste någon kunna gå före och pröva nya metoder och samverkansformer.
Idag har vi socialdemokrater markerat att vi vill göra Finspång till en föregångskommun och utvecklingsort för vård som sker i samverkan mellan kommun och landsting, speciellt kring äldre.
Vi vill utnyttja den erfarenhet som finns i Finspång kring olika samverkanslösningar mellan olika myndigheter. På så sätt stärks den östgötska sjukvården!

Inga kommentarer: