torsdag 9 september 2010

Vi vill förnya sjukvården i länet

Idag publicerade Norrköpings Tidningar en debattartikel som Christoffer Bernsköld, Helene Andersson Molina och jag skrivit.I artikeln markerar vi att för att lyckas med en behovsstyrning måste landstingets samlade resurser, ekonomiska såväl som personella, ses som en helhet. Politikens ansvar är att på övergripande nivå styra resurserna dit de gör mest nytta och där störst behov finns.
Vi slår fast att grunden för sjukvårdsresurserna i vårt län är att vi har tre sjukhus för alla östgötar, med ett kvalificerat akut omhändertagande dygnet runt på alla tre, liksom vårdcentralsverksamhet i alla kommuner i länet.
Vi konstaterar att efter flera års misslyckade generella besparingskrav är sjukvården ansträngd och personalen pressad. Vi tror på en långt gående decentralicerad organisation där ansvar och befogenheter finns nära kompetenta medarbetare. Vi kommer därför att utveckla landstingets personalpolitik med tydliga lokala mandat. Får vi mandat att styra landstinget så kommer vi att öppna upp möjligheten att åter igen införa olika arbetstidsmodeller.
Målet för vår socialdemokratiska hälso- och sjukvårdspolitik är en bra och jämlik hälsa för alla. Vi söker ett mandat för ett lyssnande ledarskap för den östgötska hälso- och sjukvården.

Inga kommentarer: