onsdag 8 september 2010

Investera i kollektivtrafik

Vi Socialdemokrater står tillsammans med Vänsterpartiet och miljöpartiet väl rustade när det gäller länets kollektivtrafik. I vår gemensamma landstingsbudget föreslår vi att ytterligare 145 miljoner kr ska satsas på länets kollektivtrafik om man jämför med den borgerliga landstingsbudget. Det är till och med så illa att den borgerliga majoritetens budget är underfinansierad när det gäller kollektivtrafiken. Pengarna räcker inte till redan fattade beslut inom området. De borgerliga partierna blir svaret skyldig vart pengarna ska tas ifrån.
Med en rödgrön regering tar vi nästa steg. Vi vill knyta ihop det stora avlånga Sverige med snabbtåg. Det kräver nya järnvägar. Vi vill bygga Ostlänken, mellan Linköping, Norrköping och Stockholm. Till skillnad från den borgerliga regeringen är vi övertygade om att det lönar sig att investera för framtiden.
Den senaste tidens debatt om Östgötapendelns framtid och kapacitetsbristen på stambanan har tydliggjort behovet av nya spår. Genom att investera i järnväg investerar vi också i i klimatet och jobben. För Östergötlands framtid behöver vi byta regering!

Inga kommentarer: