onsdag 1 september 2010

(s) vill utveckla Universitetssjukhuset för forskning och företagande

US är en nyckelresurs för hälso-och sjukvården i Östergötland och regionen. Vi socialdemokrater har presenterat konkreta förslag på hur vi vill utveckla US för forskning och företagande. Vi beklagar att den borgerliga majoriteten i landstinget valt att inte behandla vår genomarbetade motion om Universitetssjukhusets utveckling. Vi presenterar här och nu tre konkreta förslag som vi socialdemokrater vill genomföra. En framsynt och framtidsinriktad fastighetsutvecklingsplan för US har tagits fram. I det fortsatta arbetet vill vi möjliggöra för ett hälsoföretagens hus på eller i direkt anslutning till Universitetssjukhusområdet. Vi vill öka företagandet för produktutveckling och innovationer inom hälsosektorn.
Det andra förslaget handlar om att vi vill stärka banden mellan US och övriga vården i länet. Vi stärker vården i Östergötland genom samarbete och samverkan mellan sjukhusen, inte med konkurrens.
Det tredje förslaget handlar om att de östgötska produktutvecklarna inom hälsosektorn inte är kända av kunderna. Vi vill förbättra möjligheten för företagare att på ett säkert och kontrollerat sätt testa produkterna i utvecklingsskedet inom landstinget.

Inga kommentarer: