söndag 12 september 2010

Högerpolitiken klyver Sverige

Sverige har nu styrts av en borgerlig regering i fyra år. Det är fyra år av ökade klyftor. Den borgerliga regeringen har under sin tid vid makten förändrat Sverige.
Arbetslösheten i Sverige har ökat mer än i jämförbara länder som Belgien, Finland och Tyskland. I stället för att investera i byggande, klimatomställningen, infrastruktur som Ostlänken, innovation och bättre villkor för småföretagaren, så valde de borgerliga partierna att sänka skatterna. Dessutom lades arbetsmarknadspolitiken om, aktiva utbildningsinsatser byttes till passiva förvaringsåtgärder- Idag är nästan 30 procent av alla ungdomar i arbetskraften arbetslösa i Sverige. I EU är det knappt 20 procent.
Klyftorna har inte bra ökat mellan högavlönande och lågavlönade och mellan kvinnor och män. Också klyftorna mellan löntagare och pensionärer har vidgats. Jobbskatteavdraget gäller endast för löntagare trots att pension är uppskjuten lön. pensionärer, sjuka, arbetslösa och föräldralediga omfattas inte av skattesänkningen-
Vi socialdemokrater har gett ett tydligt besked. Vi tar bort straffskatten för pensionärerna.
Istället för att föra en akriv arbetsmarknadspolitik har de borgerliga partierna valt att låna pengar till att sänka skatterna. Den enskilda procentenhet(1%) som tjänar bäst har fått lika mycket genom den högerledda regeringen som 25% av svenska folket tillsammans. Så slits Sverige isär!

Inga kommentarer: