fredag 2 maj 2008

Linköpings framtid

Imorgon lördag är det aktiviteter på Stora Torget kring förslaget på översiktsplan för staden. Då det råder stor politisk enighet så invigs utställningen både av majoriteten och oppositionen, vilket är bra. Det är ju frågor som rör Linköpings långsiktiga utveckling som behandlas. Frågor som inte känner några mandatperioder som gränser.
Jag kommer att trycka på medborgardialog i mitt tal. Förslaget är ute på remiss fram till augusti månad och det är viktigt att alla intresserade Linköpingsbor kommer med synpunkter. Bara alla frågor kring kollektivtrafiken borde väcka stort intresse. Ska Linköping slå in på spårbunden kollektivtrafik eller inte? Jag tycker det. Vi socialdemokrater har en motion inlämnad till kommunfullmäktige där vi föreslår att frågan utreds med syfte att skapa spårbunden kollektivtrafik till Skäggetorp och Universitetet.
I förslaget till översiktsplan är en bärande tanke att bygga staden rundare och tätare. Det finns miljöargument för en sådan utveckling. Samtidigt menar jag att vi också måste bli tydligare på vilka grönområden som ska vara kvar.
Det är spännande frågor som verkligen påverkar Linköpings framtid.
Förslaget till översiktsplan finns att få på biblioteket.

Inga kommentarer: