tisdag 13 maj 2008

Moderaterna och näringslivsklimatet

Organisationen Svenskt Näringsliv har presenterat sin årliga ranking vad gäller kommunernas näringslivsklimat. Tyvärr tappar Linköping 17 placeringar och återfinns nu på plats 86. I vårt län förbättrar de flesta kommunerna sina placeringar på rankingen. Det får Christer Mård, från Svenskt Näringsliv, att tala om ett positivt trendbrott. Christer konstaterar också att Linköping passeras av kommuner som gjort mer och utvecklats bättre. Jag tror han har helt rätt i den beskrivningen. Även Correns ledarsida tycker att Linköping borde lyckas bättre.
Självklart kan man också kritiskt reflektera över vad den här typen av undersökningar mäter, men att göra som moderaterna i Linköping med Paul Lindvall i spetsen blir bara patetiskt!
I opposition så var rankingen högsta sanning och Paul hade receptet hur Linköping skulle förbättra sin position. Vi har inskrivna mål att Linköping skall förbättra sin placering på just den här rankingen. Nu är Paul kommunstyrelsens ordförande och politiskt ansvarig för näringslivsfrågorna. Att då börja förklara misslyckandet med att ifrågasätta undersökningens relevans och hänvisa till andra undersökningar är att förlora sin politiska trovärdighet.

Inga kommentarer: