tisdag 20 maj 2008

Samverkan för fotbollen i Linköping

Idag har fem fotbollsföreningar i Linköping presenterat ett unikt samarbete. Det är BK Ljungsbro, IK Östria Lambohov, LFF, BK Derby och BK Kenty som bildat en gemensam fotbollsallians, som syftar till att stärka kvalitén på herrfotbollen i Linköping. Jag fick en fråga för en tid sedan om jag ville vara med i arbetet. Som före detta styrelseledamot i LFF och som förälder till två fotbollspelande ungdomar i Kenty och med ett mångårigt gott samarbete med de andra klubbarna, inte minst Derby, så står jag för en neutralitet som jag tror klubbarna ville komma åt. Någon egen karriär som fotbollsspelare kan jag nämligen inte skryta med.
Klubbarna har gjort en gemensam analys att ingen förening i dagsläget klarar en satsning som innebär ett lag i allsvenskan 2015. Syftet med alliansen är att hitta ett vinna-vinna förhållande genom samverkan. Det är en samverkan som skall präglas av nytänkande och prestigelöshet mellan fotbollsföreningar och andra fotbollsallianser i Linköping, locka tillbaka fotbollspubliken till våra anläggningar genom höjd kvalité på herrfotbollen, bidra till sänkta kostnader för de involverade föreningarna, öka intresset för fotbollen inom kommunen och näringsliv samt skapa långsiktighet inom fotbollen i Linköping.
Vi har valt en ny och unik arbetsmetod. Klubbarna tillsätter ett antal arbetsgrupper som gemensamt arbetar fram konkreta förslag. Vi kommer att arbeta med anläggningsfrågorna, talangutveckling och fotbollsgymnasium i olika grupper . Men inte minst blir det arbete kring hur ett elitlag skall organiseras. Det finns olika svar på hur ett "Linköpings United" blir till men arbetet är igångsatt.
För egen del kändes det mycket bra att få vara med på dagens presskonferens där hårt arbetande fotbollsledare satt i sina respektive föreningars klubbtröjor och markerade samsyn och en enad linje för fotbollens bästa i Linköping

Inga kommentarer: