onsdag 28 maj 2008

Teknik- och samhällsbyggnadsnämnden

Vi har haft sammanträde i teknik- och samhällsbyggandsnämnden idag. Vi socialdemokrater fortsätter att lägga förslag som syftar till att få bostadsområden med mer blandad upplåtelseform. Därför yrkade vi avslag på att ändra en detaljplan i Tallboda. Vi vill fortfarande att den gamla planen skall gälla som möjliggör byggande av cirka 100 lägenheter i flerbostadshus. Vi föreslog även att en detaljplan som gäller ett nytt område i norra Sturefors (Norrberga 1:294 och Sturefors1:4) skall få skrivningar där 1/3 av de cirka 250 lägenheterna skall vara hyresrätter. Utan tvekan är hyresrätten en bristvara i bostadsområdet Sturefors.
Den borgerliga alliansens fagra tal om mångfald i upplåtelseformer faller platt, då man röstar ner våra förslag.
En samlad opposition ville heller inte omdisponera 200 tkr från drift och underhåll av kommunens gång och cykelvägar till ett nödvändigt saneringsarbete av förorenad mark. En nödvändig åtgärd som nämnden inte budgeterat ekonomiska resurser till. (s), (v) och (mp) anser att det skickar fel signal om pengar tas från gång och cykelvägarna. Det var ett område som vi förra året inte klarade uppställda underhålls och beläggningsmål. Vårt förslag var att omdisponera 200 000kr från hela och relativt sett omfattande området drift och underhåll.
För övrigt fattade nämnden inte heller på den här nämnden något beslut kring plaskdammarna och plasklek. Det är en fråga som är mer än pinsam för den borgerliga alliansen.

Inga kommentarer: