torsdag 24 april 2008

Folkets Park förändras

Teknik och samhällsbyggnadsnämnden beslutade på sitt senaste sammanträde i politisk enighet att godkänna att detaljplaneprogrammet för Folkets park blir föremål för programsamråd.
Det betyder att arbetet med att förändra Folkets park har kommit en bra bit framåt. Tanken är att koncentrera Folkets Parks verksamhet kring främst Cupolen. Syftet är också att rusta upp Cupolen till en modern nöjes- och konferens anläggning. Vi som är där ofta vet att det är nödvändigt! Ytan för Parken krymper och tanken är att bygga 250-350 stycken bostäder på delar av Folkets Parks nuvarande yta. Det blir blandade upplåtelseformer som bostadsrätter, småhus och hyresrätter.
Jag är övertygad om att detta blir bra. På det är sättet kan vårt Folkets Park rustas för framtiden. Vi som tillhör arbetarrörelsen kan och ska känna oss stolta över vår historia, där Folkets park rörelsen är en viktig del, men det finns tyvärr också för många exempel på parker runt om i landet som står och förfaller och som fallit i glömska. Det ska inte behöva hända i Linköping.

Inga kommentarer: